that horse made me cry

Dålig på att blogga igen. Så blir det när man inte riktigt orkar. Jägersro var lite smått grymt. Tyson inbefriade sitt favoritskap och vann sitt absolut sista lopp i livet. Känns lite konstigt, men samtidigt så skönt för hästen. Vilken otrolig karriär han har haft och vilken glädje kan gett oss i flera år. Han är den häst som fått mig, Klara och Mikaela att gråta som små barnungar :)

Vi åkte hem i onsdagsmorse, var hemma vid fyra. Tog in hästarna, duschade och sedan rullade vi vidare mot Valla. Hjälpte TZ lite grann och såg näår Mikaela var trea med Cruise:an. I torsdags var vi hemma hela dagen och körde långsamt med allihopa. Jag låg vaken halva natten för att köpa iPhone 4 som släppte klockan tolv, men det gick inte eftersom jag skrivit in mitt personnummer och inte mammas. Så nu är det en månads väntetid, minst!
Snacka om att man blev lite tjurig.

Igår var jag i stallet tidigt och fixade. Körde ett heat med fem stycken och jag körde min egna - som kändes jättefin. Tog in hästarna som var ute vid ett och vid två rullade vi mot Romme med Luffsan och Fritz. Sov nästan hela vägen upp och när vi kom fram och de skulle ut och värma så började det spöregna.. Nåväl, de sket Luffsan i och vann huuur enkelt som helst på 25,5 :) Klara körde old-style-Mikaela i segerintervjun och Fritte var fyra med Matte som körde på saftey efter två galopper.

De anda åkte hem efter loppet, men jag stannade med Sandra och hjälpte henne med Dollar som hon skulle rida i lopp elva. Det var hästens sista chans, han hoppade dock. Han är elva år så han skulle få bli ridhäst nu. Lite smådystert blev det men resan hem gick bra med godis och spotify :) Landade hos Melander strax efter två och sov till tio imorse.

Ikväll vankas det party!

XOXO, Emma.


så jävla snygg

Ögon- och örongodis i samma låt liksom. Sjukt bra. Han skulle få gilla mig om han vill ;) Har lyssnat på den hela vägen hittill, så förmodligen kommer jag hatar den i övermorgon eller nåt.



XOXO, Emma.

i hästbussen

Nu sitter vi i bussen på väg mot Malmö och Jägersro och Hugo Åbergs, den bästa resan på hela året! Igår jobbade jag som sagt, men vi behövde inte köra någonting med tanke på vädret och hur slingan blev.. Hästarna såg ut som grisar bara att gå i snurran liksom. Det gick bra i alla fall, Island var nästan odrägglig dock och skulle trycka sig in i snurran fast den var stängd. Jag hade kedja över nosen, men det sket han i kan man säga ;) Pigg.se kan man säga. Det var tråkigt att åka därifrån..

Kollade travet och körde fort med Sharpness när jag kom hem. Köpte godis på vägen hem från Enköping också, så nu sitter jag här med en påse för 150 spänn. Nu kan ju tänka er hur mycket det innehåller :)

XOXO, Emma.


my days on tz

Jävlar vad jag inte har bloggat. Idag är jag ledig och får jobba imorgon sista dagen eftersom Jenny är på Axevalla idag. Det har bara varit roligare och roligare för varje dag som gått och jag vill nästan inte lämna alla fina hästar och människor! Premiehästarna gick bra i onsdags, men dagen efter så var lilla Manstone's stockhalt :( Han som var så duktig och gick 28,7 i kvalet hur lätt som helst hade jätteont i ena framhoven och samma knä, kunde knappt gå. Fick linfröomslag på hoven och igår var han bättre, inge ont i hoven utan bara knät. Konstigt.
Igår hade jag så jäkla kul, vill inte åka hem. Men imorgon jobbar jag och Cajsa i alla fall. Jenny ville att jag skulle jobba vecka 34, men förhoppningsvis så har jag redan jobb då. Kul att ta hand om Gunnar liksom.. :)
Nu ska vi kika på travet idag, har ju faktiskt en starthäst - Versace Boko :)
XOXO, Emma.

mycket nu

Idag kändes det mycket roligare att jobba! Hade bara en fort, Paired, som gick ganska tufft på rakan. Trodde jag hade ledigt sen och tänkte köra ett varv med Cruise:an eftersom hon startar idag, men då fick jag vara med i andra heatet med en från plaststallet. Disco A.E. körde jag, samma mamma som fina Allram och Scarlet som pappa. Haha, den vill jag ha! Lite bråkig va han, men hade tydligen knappt varit inkörd när han kom till gården.. Brukade dessutom alltid fela, men idag travade han när lilla jag gasade.


Paired

Blev lite stressigt när jag kom upp igen, selade Island åt Cattis och åkte ut med Cruise:an. Fick med mig mobilen och skulle lägga ner den i skon för att inte tappa den. Gissa vad jag gjorde? Min extramobil var det dessutom. Fick inte upp den direkt och skulle ju bara köra ett varv så jag tänkte gå och hämta den sen och hoppas på att ingen körde på den. Men det gick inte så bra och vid lunch fick jag tillbaka den, krossad.. Nu har jag mammas gamla mobil.

Red Versacen efter lunch, fixade hästarna, sopade efter höningen, städade fikarummet, krattade och mäskade. Var klar strax efter fyra och det kändes ju mer än okej. Imorgon kommer det hö vid 7 och jag längtar inte. Har dessutom två premiehästar och då hinner jag ju inte köra fort med Bob.. Suck, vet inte hur det blir.

Nu ska jag kolla vidare på liven :)

XOXO, Emma.

vet inte hur jag ska känna

Det gick bra idag tror jag. Alla hästar fick mockat, blev körda, fick mat och blev fixade i alla fall. Synd att vissa ska vara så otrevliga bara. Jag har aldrig jobbat i nya stallet förut och hur i helvete ska jag då kunna veta hur man gör visa saker?! Och när man verkligen försöker och vill lära sig, då är det ingen som svarar. Suck.

Imorgon startar massa fina pållar på Eskils, jag har Cruise Speed ut men jag vet inte om jag följer med. Mikaela kanske får sela, annars kommer jag vara hemma mitt i natten. Kul att göra något annat på dagarna i alla fall och träffa Matilda :) Fina hästar får jag hålla på med, alla är snälla och goa. Skönt att jobba där uppe också, inte alls samma stress som där nere. Mer sammarbete, inga vattenhinkar osv.

Klarar man av måndagen klarar man väl av de andra dagarna med?

Hästarna:
Iceland
Man on the Moon
Herkules Brebro
Versace Boko
Paired
Cruise Speed
Digital Blasphemy
Manstones Classic

XOXO, Emma.


vila i frid kära du

Jag tror faktiskt att det här bara är andra gången jag sover hemma den här sommaren? Haha! va nere och plockade världens goaste bigarråer förut, åt en halva av en men tyckte den smakade lite äckligt. Tittade i den och där ligger en liten vit mask och krälar runt. UUEEW jag hade liksom redan svalt halva! Fick panik, spottade ut den på golvet och åt inga fler. Fy.

Idag är det fyra år sedan Erik försvann från den här jorden. Kändes som om det var igår.. Gud så hemskt. Jag tänker på dig och hoppas att du hittat min far däruppe någonstans.

XOXO, Emma.

island

Ligger i sängen och kollar på DH. Idag fick vi sovmorgon, en lång sådan, till strax före 11. Fixade stallet och nu ligger jag här. Laddar inför imorgon, min första jobbdag ute på gården. Jag skas jobba åt Anna, har ju faktiskt aldrig jobbat på riktigt i det nya stallet förut! Så nästa vecka får man sköta en elitloppsvinnare :) Det ska nog gå bra. Skulle egentligen jobba en vecka till, men vi ska ju till Åbergs och de vill jag verkligen inte missa. Älskar Jägerso! Nu ska jag äta min nya drog, en halv påse hallon om dagen!



XOXO, Emma.

pics is nice

Igår blev det lite sent i stallet, hade ingen vidare mat så vid tiotiden åkte vi till Stäket och käkade McD, haha! Störda. Körde Sharpness och red Nasse långsamt och idag ska alla gå fort. Lite halvtaskigt väder så vi sitter och tittar på DH. Gjorde vi i och för sig när der var varm ute med, haha.

Har lagt upp alla bilder från Eskilstuna och Kalmar på min pixbox, kika vetja :)
http://mollberg.pixbox.se.









XOXO, Emma.


jag vill ju!

Hur i helvete ska man kunna visa att man kan om man aldrig får chansen? Hur i helskotta ska man kunna göra reklam för sig själv i den här sporten. Det verkar smått omöjligt, men jag tänker verkligen inte ge upp! Vette fan hur jag ska göra i alla fall..
Lite pepp going depp här. Men va fan. Bobban är ingen montéhäst. Så enkelt är det.



XOXO, Emma.


fan då

Körde galopp. Gick fort i början och idag får jag faktiskt klaga på banan som var stenhård. Inte kul för en barfotaspringandes Bob. Men han var i alla fall grymt snygg i sin nya bröst :)

XOXO, Emma.

gotlandsupdate

Sämsta uppdateringen. I måndagsmorse rullade bussen mot båten i Nynäshamn och vid 10 var vi framme på Gotland. Lastade våra tre pållar, Tyson, Image och Dollar som Sandra hade med sig. Åt SM-lunchen och sen åkte vi ner på stan i hettan och åt glass vid hamnen.

Värmde Iva två gånger, personligen tycker jag det var alldeles för mycket och jag tror faktiskt hon orkat lite till om vi inte värmt så mycket.. Men så är det när man kör andras hästar. Nåväl, Tyson var, som vanligt, helt outstanding och vann hur enkelt som helst. Jag körde galopp in i första kurvan och det går inte i sådana här snabba lopp. Jag var först utan på 45 och det är jag ändå hyfsat nöjd med. Hästen gick bra, men jag tycker det kunde varit lite mer go i henne med mindre värmning.

Jag kastade mig av henne efter loppet och värmde Image på rakbanan, som kändes hur fin och smidig som helst. Av med långsamhuvudlaget och ut i loppet. Mikaela var tvungen att gå 900 kvar från sist utvändigt då den framför kallnade. Hon var grym, gick i tredjespår hela vägen och var ändå 2:a. Fan att det inte blev en dubbel :)

Sprang till Sandra, kastade upp henne på Dollar och gick ut. Först blev det omstart och Emelie Knutsson flög av då en idiot som hoppade tog rätt ut. Men det gick bra tror jag, hästen travade två varv ovh efter mål så vände hästen upp själv och joggade tillbaka. Han fick publikens jubel, trots att han vann utan ryttare.. Haha ganska gulligt faktiskt.

Sandra hade nr 15, efter första kurvan blev det galopp då hon gick upp i rygg och blev tjurig. Men han såg fin ut i alla fall. Duchade med Daniel Olsson i omklädningsrummet, lånade ut min borste till nån lite halväcklig snubbe (ja, jag slängde den), klädde på oss och åt middag som vanligt på Barbeque Garden. Sist SM-middagen, kändes lite småhemskt, men skönt också.

Sov i stallet på Tysons vinnartäcken, eller sov var väl att ta i kanske. Gick upp halv sex och båten gick starx efter sju. Var helt död igår och sov några timmar på dagen. Nu har vi precis hämtat Marcus dress på gården och är påväg mot Lindesberg med Bob :)



XOXO, Emma.


utselning imorrn typ

Det är så tråkigt nu på sommaren när ingen uppdaterar sin blogg. För då har jag ingenting att göra när jag väntar på att värmen och bromsarna ska försvinna ;) Vi drog en snabbis till Willys förut och handlade gottigheter eller onyttigheter, kalla det vad ni vill. Nu sitter jag med ett fint litet magont och lyssnar på Mileys nya skiva. Det är så fantastiskt bra, jag dör.

Imorgon ska jag sela ut Sharpness på Gävle eftersom Marcus typ inte vill och de andra åke till Eskilstuna på dubbeltravet. Jag får dra mig dit när jag är färdig med Sharpi. Sen är vi på Eskilstuna hela helgen, ska bli mysigt och roligt faktiskt. Det är ju trots allt en tradition som jag aldrig kommer bli för gammal för :)


Sharpness, som jag faktiskt döpt en gång i tiden.

XOXO, Emma.


jag gillar ju inte lindes

Igår på eftermiddagen drog jag och Matilda till Jakan för att hitta en tubtopp till helgen så att man inte kommer hem med en ful bränna. Men de som fanns var alldeles för stora, så det blev ingen topp. Dock en bikini för 175 spänn som jag gillade. Efter våran lilla tur drog jag tillbaks till stallet och plockade ut hästarna.

I natt sov jag hemma för första gången på tre veckor, haha. Tvättade Pärlan som var alldeles för skitig och fixade usb:t. Så jäkla nice att bara plugga in de istället för att hålla på med massa skivor! Somnade sent och var uppe tidigt. Imorse gick Bob fort med tre andra, kändes jättefin. Anmälde till Lindes imorse, spår ett bakom bilen och lopp två :) Mycket tuffare lopp än senast, men man kan ju hoppas att hästen gått framåt och tuffat på sig lite han med :)



XOXO, Emma.

man kan inte få allt. tydligen.

Sorry, but it breaks my heart. It really does.

XOXO, Emma.


who owns my heart

Sitter och knarkar Mileys nyaste skiva, så grymt jävla bra så jag dör. Grått och tråkigt är det idag, men skönt för hästarna som fortfarande är ute. Bobban fick på sig dojorna imorse och kändes lite smålstel i bogen, på med laser så blir det bra. Jag är så glad att jag inte gett upp på honom. Han är det finaste jag har.


Smakprov på den grymaste låten.
XOXO, Emma.


sm visby gotland

Så var man ponnykusk igen. Men det ska bli lite roligt faktiskt, det är ju trots allt SM vilket jag anser är det största loppet efter SM. Jag ska alltså köra Iva, och det var henne jag körde fort med hos oss i lördags innan vi åkte till Eskilstuna. Kändes mycket fin och jag hoppas att jag kan köra en tid under 1.45, 1.44. Det skulle va skojsigt!
Nu ligger jag och soffan och glor på Alice i Underlandet som vi köpte idag.



XOXO, Emma.

vallen today

Idag är det måndag. Idag ska jag köra på Vallen med Bobban. Utan boots blir det idag tror jag. Fan, måste pröva någonting. Han ser dessutom ut som en ponnytravare med boots, senskydd och en knäkappa.. Så jag gråter inte direkt om han inte behöver dom. Ska dessutom ha med oss fyra ponnysar in som ska gå SM. 

Inte förens nu kom värmen hit, och så farligt är det inte. Hoppas att det inte eldar på för mycket, då kommer min häst att dö. Han är så ruskigt dålig på att dricka när han startar också, dricker inte förens han kommer hem.. Får väl hälla i honom vatten.

XOXO, Emma.


ocean

Gissa vart vi är just nu? :)







XOXO, Emma.

fa-an då

Min Mr. Hottie va på Eskils idag. Dock är min hottie lite to old. Tror jag. Sad eye på de.

XOXO, Emma.

to hot för mig

Det var faktiskt inte så länge sen vi kom hem. Har varit på Eskils hela dagen och typ smällt bort, fy i helvete vad varmt de va! Och jag får faktiskt klaga, för man svettades av att bara sitta still, hel galet varmt. Hästarna gick väl bra, och vi hade det allmänt skojsigt :)

Hade S.J's och Versace i bussen plus en fölmärr som lämnade på Skråmsta innan vi åkte hem. Missförstånd ledde till att jag inte hängde med till Hamnfestivalen, fick damp och tog bilen och åkte runt utan destination en stund. Kom hem igen, duschade och nu kom Mikaela och Klara tillbaks igen. Lasse skulle inte spela förens elva och därför åkte de hem igen. Man var ju lite grymmare och visste de innan liksom. Vi ska dessutom upp tidigt imorgon och släppa ut. Nu fick dock de flesta av valackerna och stona stå ute i natt eftersom det är så varmt på dagarna. Dock inte Bobban, han ska ju starta på måndag.

XOXO, Emma.

e3

Mot Eskilstuna :)



XOXO, Emma.

åh :)

Jag får typ abstinens eller nåt. Vill bara sätta mig bakom ratten och gasa runt med min grymma radio :) Men nu står den där tryggt ovanför backen till huset. Vem vill ställa den på stallparkeringen liksom. So not me. Men visst är han fin? :)




so happy i could die


Vi letade efter bilen när vi väntade på försäljaren, så stod den där under :)


Happy nybliven bilägare :)


Sååå vacker! Bilen alltså.


Hm :)



XOXO, Emma.

starstruck, cameras flashing, cover of magazines

Japp. Nu har det hänt igen. Jag är officielt en Disneynörd när det gäller sådana här filmer. Lyssna innan nu dömmer ;)







XOXO, Emma.

idag får jag hämta den

Imorse körde vi alla hästar på en gång, det var några som fick gå ut bara. Nu står alla inne. På termometern utanför köksfönstret står det 43 grader!! Den sitter i och för sig i solen utan vind, men ändå. Galet ju. Imorgon ska det tydligen bli ännu varmare. Bob gick i första, var jättefin, hängde inge töm alls och hade bra i puls. Vi körde faktiskt en 26:a i andra heatet. Inget tömhängande betyder att jag fått bort streckningen han hade på halsmuskeln på vänster sida :) Körde Nasse med Tyson i andra, gick med ett rakt entömsbett eftersom hon fått sår av de andra bettet. Ingen bra deal tyckte hon och sket fullständigt att jag drog i henne. Men hon var bra.

Klockan tre ska jag dunsta härifrån och hämta nya bilen :) :) :)



XOXO, Emma.


trötter

Igår var vi i Kista och kollade på Ecplise. Grymt bra, mycket bättre än den förra filmen! Vi käkade någon form av lunch eller middag och jag handlade ingenting. Eller jo, en mascara och en rakhyvel. Riktigt roliga saker faktiskt.

Imorse var vi uppe i hyfsad tid, körde alla hästar och var helt klara med körning och mockning klockan 12. Imorgon ska alla gå fort sen är det ju Eskilstuna på kvällen. Det hinner jag tyvärr inte med, eftersom jag ska hämta bilen imorgon :) Får dock se hingstarna på lördagen. Då ska jag ut och gasa med en i den mindre storleken också.. Hm, guess who..? :)

Nu ligger jag i soffan med täcket och är mätt efter att ha tryckt i mig en vesuvio med bea.





XOXO, Emma.

RSS 2.0