making me go *vissel vissel*

Den här versionen är så jävla braaa!



XOXO, Emma.

skandalen fortsätter

Taget från travnet:


Under tisdagskvällen skulle två hästar försöka kvala i monte; Uxer L.B.Renka med Veronica Eriksson samt Make Chances Try med Sara Bladh.

Någon brådska hade de båda ekipagen inte. Likt ostartade kallblod lufsade hästarna 1.37 första 500 (!) och det var, enligt Axevalla.se, så långsamt att banans referent Olof Darius trodde att tidtagningen inte stämde. Därför ropade han inte ut någon tid...

"Med viss tvekan (och förvåning) i rösten ropade han i alla fall ut första varvets notering, 1.32,7." skriver Axevalla.se, men då var det för sent.

Trots att ryttarinnorna gasade på vad som gick under slutkilometern klarade inte någon av hästarna kvalgränsen med sina 1.27,7/2.140 meter.

Ska man skratta eller gråta över att sitt egna land skämmer ut sporten totalt?

XOXO, Emma.


it's cold around me

Fick ligga i sängen till halv 12 idag. Jag minns inte ens när jag sov så länge sist. Galet skönt var det. Mindre skönt att köra idag. Vi behövde bara göra maten när vi kom ner till stallet, sen åkte jag och Mickas ut med Bob och Blue. Det var sviniskallt. Vi kände oss ytterst snygga. Bilderna längre ner talar för sig själva.

Idag är jag hemma faktiskt. Känns nästan konstigt, haha. Sitter i soffan med mina batteridrivna sockar. Assköna!




Mickas


Sexy me. Ser nästan läskig ut!


Bob och Blues arslen.




Bobbis blev vit.

XOXO, Emma.


grow up

Ibland så önskar jag att jag inte dömde folk så mycket. Det är bara så. Onödigt. Skvallra och prata skit gör alla tjejer, det ingår liksom i kvinnan. Men jag är så less på mig själv när jag dömmer. Jag önskar jag kunde ta allting som det är bara. Simpelt och vardagligt. Men jag kan inte det.

Time to be a gown up-girl Emma.

XOXO, Emma.

ekis

Måste få saxa från Ekmarks blogg på travnet angående mitt tidigare inlägg:

Men nej. Så kommer det såklart inte att bli. Vi dundrar på med flexlopp, lunchdubblar, barfota fram, murphybländare, jackpot och fan och hans moster. Vi låter hela det omskakade maskineriet börja pumpa igen och snart har vi lagt hela den här historien i ett hjärnförråd som ändå inte nyttjas. Lämnat helt åt glömska.

Men namnet Svanstedt glömmer ingen. Oavsett om han tar nya tränarchampionat eller dricker ananasgrogg på en poolkant i Florida. Och fråga din lillsyrra, faster, granne eller kompis som är totalt travointresserad om Åke Svanstedt.
Känner de igen namnet Svanstedt kommer de inte nämna rekordlistor, Elitloppssegrar eller mästerkusk.
Utan toblero...f’låt, grisfösare.


Mycket bra skrivet.

XOXO, Emma.

åke, åke, åke.



Är jag den enda travfantasten som är less? Less på det här med Svanstedt. Jag menar, hur länge har de inte tjatats om detta nu. Någon gång måste allting ta slut. Hela grejen har redan förstört vår sport tillräckligt, vare sig han är skyldig eller oskyldig. Vad ska alla utomstående tro?

Jag vet inte vad jag tror i alla fall. Ingenting. Jag vågar nog inte tro att det är sant. Då skulle det ju vara skandal. Samtidgt så verkar det ju konstigt hur hästarna, i sådana fall, reagerar. Jag har ingen aning om det, men eftersom man håller på med hästarna jämt så har man ju lite vetskap. Jag tror inte att det skulle gå och köra en häst som blivit strömad. Om den inte springer av rädsla såklart..

XOXO, Emma.

fever! in the morning, fever all trough the night

Mickas ramlade av Fever. Idag igen. Korkadhäst.se. Nu väntar vi förväntansfullt på de två tårtorna som ska bakas. Jag kastade också på montésadeln på Bob. Gick fint. Här jävlar ska det tränas. Jag har aldrig varit mer taggad.

Nu har vi Veronica Mars-maraton, och när vi är klara med det blir det Despret. Prima vara. Imorgon blir det sovmorgon också eftersom det ska bli så kallt. Då kan vi inte ta ut alla på en gång, då fryser vattnet.
Nyår känns jävligt osäkert. Ska jag vara helt ärlig så orkar jag inte lägga ner så mycket energi på att ordna massa saker.
Allt jag har i hjärnan är usausausausausausausausausausausausausa!!

XOXO, Emma.

järvsöfaks





Vad ska man säga? En underbar saga har tagit slut. Och vi fick ta del av den. Tack ♥

XOXO, Emma.

ponytrainer

Idag var jag, Mickas, Klara och Matte stortränare på hög nivå. Eller nästan i alla fall. Jag körde Tysse och hade Luffsan på släp. Tjejen var pigg i början och seg på slutet. Min hand typ dog. Nästan. Men det gick fint. Matte gasade med Angel och Klara fick den stora äran att köra Ankan. Mickas körde Tyson och hade Fritte på släp. Så blev man ponnytränare igen. Inte förvånad.

Jag reb Bobban idag också. Pigg kille var han. Blue, Nasse och Perfect fick också kuta andra turen. We är great helt enkelt. Nu är jag en trött brud. Sitter och kollar på Brothers and Sister. Jag och Mickas har haft maraton sen i fredags. Är galet inne nu.

XOXO, Emma.

the us

I köket planeras det inför usa-resan. Klara och hennes familj ska också med. Hon fick det i julklapp, gissa vem som visste om det hela tiden. Gissa vem som hade hard time med att inte försäga sig till Klara och Mikaela haha!

Jag längtar så mycket att jag snart avlider. Man referarar liksom allting till usa. När det är kallt tänker man på värmen. När man tänker på hur vit jag är fantiserar jag om vilken min nya färg blir. Förhoppningsvis något åt det bruna hållet. Men ni fattar grejen. Jag läääängtar helt enkelt!

Imorgon står det ridning på schemat. Big time ridning. Det ska typ regna och snöa här imorgon och vara plusgrader. Det kommer alltså bli snorhalt. Det blir till att rida på morgonen.

XOXO, Emma.


kina bby

Idag fick Bobby äntligen på sig broddjucken. Nu kan man träna ordentlig, hästen har inte gått jobb sedan senaste starten. Egentligen så gör det väl inte så mycket, de tappar ju inget, men det hade varit skönt att försöka starta på nu när han är igång. Med sina 20, härliga poäng..

Körde lilla Bluie idag, gick fint. Något kallt bara. Nu håller jag på att dö av hunger. Kinamat it is.



XOXO, Emma. 


finally?

Ibland så älskar jag Mikaelas nya våg - ibland hatar jag den. Visar olika hela tiden. Nu visade den 58,1 för andra gången idag. Happyface!

XOXO, Emma.

x-mas this year

Helloooo people! Hoppas ni haft en bra jul, för det har jag. Spenderade tid med alla nära och kära och fick massa fina saker. Bl a ett par jockeyregnbyxor. Det ser ut som latex.. Snyggt när jag står där med arslet i vädret i dom där porrbyxorna! Haha, lite bilder finns längre ner.

Idag har vi vart på Valla med Oblige, hon var inge bra, inget go i henne, men hon får godkänt tycker jag. Åkte hem efter lopp 7 och nu sitter jag ensam uppe i huset. Resten av familjen Melander (ja, jag känner mig som en medlem haha) är hos Maudan och äter middag. Ungarnas mormor alltså. Men eftersom jag inte genetiskt är en familjemedlem så klarar jag mig från släktmiddagar.

Imorgon börjar mitt nya liv. Eller mitt nya montéliv. Hoppas jag i alla fall. Köpte underlägg till sadeln idag. Här ska det tränas muskler och fett ska bort!


Emmas julmat. Första gången jag inte äter tacos på flera år!


Den första julklappen jag öppnade var den här, haha en maskot till
mig och Bob - även kallad Byggare Bob.


Jag fick den här som innehöll..


.. dollar!


De ena par jockeybyxorna jag fick, known as porrbrallorna.


Nog den bästa julklappen, tyglar!


Avslutar med en jättefin resväska.

XOXO, Emma.


nu e de jul igen

Varför känns det inte som julafton? Trots att jag slog in alla paket igår. Trots att det är julpynt över allt. Trots att det är snö. Jag tror det är för att rutinerna ändrades iår eftersom jag har körkort. Jag brukar alltid åka till stallet en stund på julen, men inte hjälpa till i stallet. Ändå så älskar jag julen. Man blir som ett litet barn igen.
Julstämningen kommer väl snart.

Egentligen så är julen fett konstig. Man gör ju ingenting. Åker till stallet. Äter godis. Kollar på tv. Äter lite till. Typ.
Ändå älskar man det så mycket.
Ska nog börja bege mig hemåt snart. Sitter med Elin och Mickas hos och kolla på Pippi.

XOXO, Emma.

emma goes tomtenisse

2 timmar tog det att slå in alla paket. Puh! Nu har jag pain i ryggen. Mycket pain. Men det är det väl värt. Det är dan innan julafton och det finns inte ett skit att se på tv. Kanske skulle man starta en egen tv-kanal eller nåt.

Imorgon är det julafton. Imorgon är det exakt en månad kvar tills planet lyfter. Jag har aldrig längtat efter något s här mycket i hela mitt liv. Tror jag i alla fall. Jag behöver verkligen semester. Jag behöver verkligen det där landet. Ni som säger att Amerika är överskattat. Screw you. I love it. It's the place to be.



XOXO, Emma. 

juletider

Home again. Har inte hänt så mycket idag, var bara i Bålsta en snabbis. INTE kul dagen innan julafton kan jag lova. Igår försökte jag mig på att fota lite till mitt projektarbete. Gick sådär, men lite fick jag ihop i alla fall. Smakprov kommer nedan.

Nu ska mamma och Totte bort så jag ska sätta igång och slå in julklapparna. Jag älskar det!


Borgh


Mickas och Fever


Klara och Tysse


Elin och Tysse



XOXO, Emma.


omg

Bevare mig väl. Det är seriöst fel på min kropp just nu. Det här jag-ska-inte-äta-mycket-och-onyttigt-dieteten fungerar tvärtom på mig. Jag tänker "ta inte den där chokladbiten". Så gör jag det i alla fall. Då har jag ju redan tänkt på den och kan inte glömma smaken förens jag fått den i munnen. Det är egentligen hemskt. Det här är första gången jag går över 60-kilosgränsen. Ever.
Jag lovade mig själv att inte göra det. Men jag är hungrig konstant, oavbrutet och hela tiden.
Nu får det bannimej räcka!

XOXO, Emma.

trött?

Är hemma en snabbis och hämtar nya kläder. Eller jag tror det blir en snabbis i alla fall. De lutade åt att jag skulle hämta ungarna i skolan efter deras avslutning, men nu vet jag inte hur det blir riktigt.

Idag fixade vi stallet på morgonen, åt kinalunch, var på mediamarkt och åkte hem igen. Jag red Bob i snön på eftermiddagen. Härligaste jag gjort på länge faktiskt. Jag red i den upp-plogade snön, haha herregud vilka steg han tog. Kunde knappt rida lätt. Riktigt härligt var det. Synd att ingen fota.

Juste, haha, det här är den skönaste bilden jag tagit på länge:



XOXO, Emma

jag kissade nästan ner mig

Kära läsare, nu har jag julooooooooov! Jag kan inte vara gladare just nu tror jag. Visserligen har jag en lektion imorgon och avslutning på tisdag, men jag tänker inte slösa tid och bensin på det. Så de så.

Igår fixade vi stallet på morgonen och spenderade sedan hela dagen i Stinsen. Jag var smakråd till typ alla, hittade bara några smågrejer tilll mamma. Och godis. Såklart. Imorse sov vi till 11 (!), fixade stallet och mycket mer än så har väl inte hänt idag. Har mest suttit i soffan och bara varit. Och jag älskar det.

Ni som tittade på liven igår såg nog också att Oblige var totalt tokig, märrjävel. Sådär har hon aldrig gjort. Först blev jag jäkligt förbannad på kusken i fråga, men det går inte att klandra honom. Det skulle inte spelat någon roll vad han haft på sig, med ni som kört en het häst när det är kallt vet nog själva hur det är. Man känner inte ett skit. Sen kan man ju säga vad man vill om längden på tömmarna, men hon har ju gått hur bra som helst förut med precis samma utrustning så. Tur att det inte hände något värre. Vi höll på att skita ner oss här hemma i soffan. Får precis igång liven när han kör upp i reklamskyltarna. Jag bara skrek rätt ut. Usch.
Sånt som händer. Synd att det skulle hända i första V75-loppet bara. I Göteborg..
Nästa lördag ska dom ut igen. V75 då med.


Pissmärr.. Och Björne e för söt.

XOXO, Emma.

i juletid

Julen handlar om glädje och kärlek va? Nu tänker jag bjuda på några julbilder, som innehåller mer kärlek än något annat jag känner till. Trots att det snöar. Trots att jag och Elin var tvungen att löjla oss med en julmössa. Trots att jag ser ut som en total idiot så är bilderna helt underbara. Genialiska helt enkelt.
Skåda själva.


Bob var ganska motstridig och livrädd för en plogbil typ 5 km bort.
Vi fick bara en bild som var någelunda normal.
Vi är så underbara tillsammans, trots mitt härliga smile.


Jag och vackraste.


Tillsammans är vi oslagbara.


Den här kanske inte är så julig, men det är lilla Lostis i alla fall!
Hennes friend Axel också.

XOXO, Emma.

snart e de lov

Gott folk. Nu har jag gjort klart filosofiarbete, religionsuppgiften och bokredovisningen i engelska. Nu är det bara en muntlig uppgift kvar i engelska på fredag och redovisning i graf c. Sen är det lov på riktigt. Jag är mer än stolt över mig själv. Har jobbat ikapp typ 2 veckors arbete på tre dagar. Mest för att jag är lat på lektionerna och hatar att jobba i skolan. Still ganska proud.

Idag sladdade vi iväg till Donken och kom två minuter försent till religionen. Läraren fick damp för de. Kan i och för sig förstå henne lite eftersom vi alla fyra kom in med en varsin McFlurry på lektionen, men ändå. Två minuter liksom. So not me.

Nu ska jag bara kolla igenom filosofin. Eller nej. Det får duga så.

XOXO, Emma.

när känslorna inte vet vart dom ska ta vägen



Minnen är det enda som finns kvar. Men dom är helt jävla fantastiska. Synd att jag nästan aldrig orkar tänka på dom.

XOXO, Emma.

let it snow, let it snow, let it snow.

Kom hem för en stund sedan. 35 minuter tog det från stallet och maxhastigheten blev 60 km/h. Känns stabilt. Eller inte. Vad fan håller ploggubbarna på med? Plogar gör dom inte i alla fall. Min bil är så stark så i varenda kurva får jag sladd. Känns återigen inte så stabilt, men det funkar.

Åkte till stallet imorse (vilket tog 45 minuter!) och insåg ganska snabbt att skolan inte var något för mig idag. Fixade stallet på morgonen, åt kina, tog in hästarna och så frisserade jag mina två på eftermiddagen. Nu är dom fina till jul!

Nu ska jag sätta i hörlurarna och försöka plugga filosofi trots att jag inte har mina anteckningar hemma. Hoppas min Of mice and men-film har kommit. Annars kan jag väl kyssa mitt G i engelska b goodbye.

XOXO, Emma.

plugghästen.se

Exakt 2 timmar och 31 minuter senare så är min bokhög betydligt mindre. Det betyder att jag lyckats skriva klart min svenska b-uppgift om dikter. Och om jag är stolt. Mindre stolt över att hela mitt betyg hänger på den här uppgiften. Därför vågar jag inte skicka in den ännu. Det kan ju låta jävla plugghäst-aktigt, men får jag inte det där MVG:t så får jag dåndimpen. Där med basta.



Nu är det bara filosofiarbetet kvar men det orkar jag inte börja på idag.
Bob skulle ha gått fort idag med banan är näst intill stenfrusen så jag hoppade över det. Anmälde till Eskils nästa tisdag också så får man hoppas på att vi kommer med. 20 poäng har han nu liksom. Hm.

XOXO, Emma.


...

Förlåt mina vänner. Men den här låten är så vacker att man bara vill gråta. Den förklara liksom allt. Precis allt. Den får mig bara att vilja leva mitt liv mer och mer. Det är för dig jag lever min älskade. Jag ska bevisa att livet är värt att leva. När allting är slut ska jag berätta för dig hur underbart vackert allting var. Trots motgångar. Trots sorg. Kämpa är det ord jag har lärt mig så mycket om.
Synd att du aldrig förstod vad det betyde. Hemskt att du inte försökte för min skull.
Därför kämpar jag för dig istället.



XOXO, Emma.

snartärdetlovsnartärdetlovsnartärdetlovsnartärdetlov

Go Emma, it's your birthday. We gonna plugga like it's your birthday.



XOXO, Emma.

hej och hå humörasväningar

Usch, varför kan någon aldrig säga åt mig att sluta yra? Blev pepp när jag läste på Emilys bilddagbok, jag tänker inte heller ha söndagsångest! Har ju över en vecka på mig att fixa klart två skolgrejer. Så jävla svårt kan inte inte vara. Nu ska jag ta min pållisarna!

XOXO, Emma.

tankegångar

Ibland önskar jag att jag la ner all min lediga tid på hästarna. Det är ju faktiskt det absolut bästa som finns. Ändå finns det inte på min världskarta att börja jobba med hästar. Inte som skötare i alla fall.
Jag vet inte om jag skulle klara av det. 5-5 varje dag. Så blir det om man jobbar proffsstall och är noggrann. För jag är jävligt noggrann.

Jag har alltid tyckt om att ta hand om andras hästar. Det är nästan så att jag tar de seriösare än min egen. Jag saknar den där tiden då man hade massa passhästar. Jag har faktiskt haft 5 stycken samtidigt som mest. Då låg man på topp. Nu hinner jag knappt ta hand om två stycken för den där jävla skolan tar upp all min tid.
Sen måste jag ju få erkänna att jag inte har så starka känslor för nån av hästarna i stallet just nu. Det är Jackpot liksom. Sen. Ingen mer typ.

Vi får väl se hur det blir. Det känns bara som om att livet är lite upside down just nu. Det finns så mycket man kan göra med sitt liv. Hur ska man kunna veta vad som är rätt?
Men drömmar är väl till för att förverkligas?

XOXO, Emma.

wiiiiiiiiiiiiie :D

Juste! Har glömt att berätta. I slutet av januari åker jag till USA! Jag är så glad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. :D

XOXO, Emma.

söndag

Jag känner demonerna komma över mig. Skulle va duktig och sätta mig och plugga såhär på förmiddagen, men har inte material till varken filosofin eller svenskan. Jag får helt enkelt plugga gärnet i veckan..

Idag ska vi handla julklappar också. Sollentuna tror jag det blir, eller Kista. Eller båda två kanske. Red Jacke igår och han var helt okej, inte jättelugn, men helt okej.
Det är väl de jag har att komma med.

XOXO, Emma.

:D

Japp! Stall Galopp är numera nedlagt. För ett tag i alla fall, och jag är nästan lite stolt. Nästan. Med en balansförändring som hette barfota r.o. och boots fram så lyckades vi klara oss igenom ett galopp utan tillstymelse till galopp!

Var med i provstarterna bakom bilen och han vart superladdad. Fick dödens in i första sväng, öppnade första fem på 1.13,5 och då hade jag en stenpullandes Bob i händerna. Aj mina armar idag kan jag bara säga.
Första tusen på 16,5 och han pullade fortfarande lika mycket. Röck tussarna på bortre lång, 500 kvar började han blev trött. Han höll farten riktigt bra ändå tycker jag och jag slutade väl nia i mål. Placering sex till nio hade samma tid så jag kunde lika gärna fått sista pengen..

Jag är bara så glad att han verkligen ville springa. Sen att han ville det lite för mycket är en annan sak. Nu kommer han bara bli bättre och bättre.

:)

XOXO, Emma.

sorry grabben

Satt och läste mitt inlägg från igår. Och nu skäms jag nästan. För jag glömde en häst. Den allra första passhästen jag hade:


Eddie the Eagle. Tro det eller ej, men inte en Melanderhäst.
Som elvaåring började jag rida honom och han blev faktiskt
bara bättre och bättre. Ingen stjärna någonstans, men gud så
jag tyckte om honom. Lasse Adler hade en del häst på Ålsta
och den här var riktigt speciell. Ni ser ju själva vad han har på
huvudet. Ungefär hela selkammaren. Det var en riktig galopp-
pålle. Tills Claes började köra. Dom passade verkligen ihop.
När Eddie sedan såldes 2 år senare så dog en bit av mig. Jag
grät floder varenda kväll. Jag kom ihåg sista kvällen innan
han skulle åka. Jag var ensam i stallet och jag höll på med
honom i timmar. Tog kort. Kramade. Grät.
Jag saknar honom faktiskt ibland. Jag lärde mig så otroligt mycket
på honom. Fast han skulle nog passat bättre som ridhäst, för ack
så fin han var att rida. Idag är han utagen ur STC:s register
och får inte starta mer. Helt rätt tycker jag.

XOXO, Emma.


passisar

Gud. Emma goes crazy på tangentbordet idag. Så nu blir det bilder. Det har ju blivit en del passhästar genom åren. Jag vet inte ens om jag glömt någon? Nåväl.
Jag har inte ränkat med ponnysar, då blir det typ varenda häst haha!
Har inte tagit med mina egna heller, de räknas faktiskt inte eftersom de är bara mina!
Dom står i ordning, jag fick alltså Ming allra först.


Ming Dynasty. En stor flicka med ett annorlunda humör. Egenuppfödd
på gården. Hade en härlig galopptendens, men gick bra på slutet. Såldes
till Skellfteå och avlivadesiår efter en skada i hagen. Lilla gumsan.


Donna Catch. Egenuppfödd på gården. Henne tog jag väl bara hand om ett
litet kort tag på slutet av hennes karriär. Det suraste jag någonsin träffat,
kunde knapptkratsa hovarna, hon bara slog. Svansgaffeln var ju också mindre
härlig att sätt dit.. Sprang nog på ren ilska men gick ändå 14,8. Idag är hon
mamma bl a till lilla Bluetooth.


Digital Image. Också uppfödd på gården. Jag tror faktiskt varenda
varenda människa på Ålsta har skött de här lilla tjejen, men hon har alltid
varit Mickas. Jag hade henne under hennes svåra period då hon fick kramp
i manken så fort hon tränades. Jag skötte henne när vi vann på Gävle.
Hon har ett fantastiskt löphuvud. Synd att inte kroppen riktigt räcker till
Samma mamma som Ming.


Jackpot Ås. Behöver jag säga mer? Hästen som absolut betytt allra
mest för mig. Han kom från USA som 3-åring. Jag minns att han stod i
boxen längst ner på Bobs gång. Jag tyckte han var så underbart vacker.
Jag har skött honom sedan dag ett. Vi har gått igenom precis allt tillsammans.
Vinster. Allt från Breeders Crown på Solänget till Derbykval på Järgersro.
Idag är han 6, snart 7 år. Den kneppigaste, men absolut den underbaraste
varelse jag träffat. Han går inte att beskriva med ord om man inte träffat
honom.


Maverick Ås. Kom från USA som 2-åring tror jag? Han hade
stått endast på box, i 2 månader. Ni kan tänka er hur pigg han var
efter att inte ha fått gå i hagen på 2 månader.. Micke började med
att longera honom i 2-3 minuter, sen ökade vi mer och mer. Efter
ett tag fick man börja gå i hagen, sen blev det bandet och till sist
körning/ridning. En ruskigt klumpig kille med ett hjärta av guld.
Startade bara 4 gånger. Nu står han hos familjen Carlberg och har
det bra.



Wishbone Ås. Min fina flicka. Hon är nog den hästen som jag saknar
allra mest. En stor Scarlet Knight-märr som jag skötte från början till
slut. Hon kom också direkt från USA och hon tränade bra i början.
Hon var mycket hetsig av sig men ganska försiktig. Gjorde 8 starter
i vagn och gick godkänt. Jag ridtränade henne nästan bara. Har aldrig
ridit en finare häst i hel mitt liv. Har aldrig ridit så fort i trav i hela mitt liv
hellre. Hon bräckte i ett framben när jag skulle montékvala henne på Valla
och gick över mål. Betäcktes förra året men blev inte dräktig. Nu ska hon ha
en bebis till våren.


Digital Layer. Egenfödd här också, med samma mamma
som Ming och Image. Hon var mycket fin som 2-åring, men
började sedan trava konstigt pga lösa benbitar i båda haserna.
Hon opererades, men det satte väl sig i huvudet att det gjorde
ont så fort man tränades. En söt liten tjej efter Super Photo. Dom
avkommorna älskar jag, väldigt trevliga djur. Hon står också hos
familjen Carlberg.

Det blev mycket text. Det var faktiskt skönt att skriva lite om dom och tänka tillbaka.

XOXO, Emma.


jahapp?

Det är underligt. Ingen frågar. Ingen undrar. Helt plötsligt bara. Jag fattar ingenting. Ibland känns det som om att man finns. Men plötsligt blir man osynlig. Man blir nästan. Utanför?
Äsch, jag vet inte. Men det känns fel.
Jag är samma person jag alltid varit.
Jag försvinner inte.

XOXO, Emma.

edit

Edit
Det roliga med skolan:
När man är klar med saker.
Stay positiv Holm!
I always am. You Know it.
Kidding!

XOXO, Emma.


sch00lgirl

Jag måste ju få erkänna. Jag tycker om skolan. Ibland i alla fall. Men varför ska man behöva göra allting precis innan loven? Jag orkar inte. Jag gör verkligen inte det. Men herregud vad stolt jag kommer vara när jag gjort färdigt alla arbeten. Det är ju dessutom rätt roliga arbeten där jag får bestämma en hel del.
Jag ska göra klara det.

XOXO, Emma.

i <3 anka

Nu tycker jag att jag återigen varit lite dukigt och skrivit på svenskagrejen. Inte så svårt egentligen, en agrumentaionsuppsats om 11 september. Men då har man liksom en grej avklarad innan jul.

Fick hem tre mycket skojsiga saker idag. Programmet tills på torsdag. Travronden. Och Travrondens vinternummer. De stod organiserat vilken jag tyckte var roligaste - alltså vinternumret. Hittade ett litet härligt citat från vår allas Anna Anka. Det hela handlar om hennes träningsvanor:
"Jag klassificerar mig själv som en travhäst. Det är träning och tävling."
Det var ju en jävla jämförelse också. Vem fan tävlar hon emot? Skulle nästan vilja påstå att min häst är intelligentare än henne, utan att överdriva. Vilken idiot.

Måste bara visa min tejp-grej (vet inte vad det heter, men en sån där man har tejp i) som ser ut som ett stort kassettband. Väldigt retro sådär.



XOXO, Emma.

damn, grown up!

Varför kan jag aldrig inse konsekvenserna av saker och ting?
Man blir inte smalare om man inte slutar äta endast skit.
Man blir inte piggare av att tänka på att man är trött.
Man blir inte gladare av tanken att vara ledsen.
Man blir inte mer motiverad av orden "jag orkar inte" som jag säger säkert 934 gånger om dagen.
That's it. Hur svårt kan det va?

XOXO, Emma.

lusse-lelle

Jag lyckades släpa mig ner till bilen och brumma hem. Nu sitter jag i min säng och äter en lussebulle. Har skrivit lite till på svenska c-uppsatsen. Nu är den nästan en sida lång. En bra början helt enkelt. För det är början som är värsta att komma på.

Har pissont i nacken och ryggen. I natt vaknade jag av att två kattungar låg på min kudde och jag själv låg nedanför på nåt konstigt jävla vänster. Jag tog bort dom och somnade om. Efter ett tag vaknar jag igen. Nu ligger dom brevid varandra i Mickas assmala extrasäng och jag får typ en tredjedel av sängen. Flyttar på dom igen och somnar. Vaknar åter igen av att dom ligger på min rygg respektive rumpa. Så där höll det på hela natten. Weirdos.


Kissecats also known as hulliganer


Bejbikatt 1 eller 2, ingen aning eftersom dom ser likadana ut

XOXO, Emma.

lasy girl

Sitter uppe i huset och kollar på Scrubs. Jag har faktiskt pluggat lite. Observera lite. Hade bara en lektion idag och där var det ingen lärare. Kuuuuul. Så jävla trött på skolan. Jag vill bara vara ledig. Nu! Men men. Inte långt kvar till jullovet nu.

Ska nog åka hem strax. Men jag orkar inte gå ner till bilen som står vid stallet. Tänk om man bara kunde trycka på en knapp så kom bilen till en. Gud va skönt det skulle ha varit just nu. Fan va lat jag är.

XOXO, Emma.

bloody sunday

Jag vill jättegärna se Forrest Gump nu. Jättegärna. Den är så fin. Men nu ska jag snart gå och lägga mig i stället. Åkte inte hem idag. Orkade inte. Eller det verkade så onödigt, går ändå bara och lägger mig och sedan ska jag sätta mig i bilen och åka hit igen. Så jag bosatte mig en natt till.

Bobbis gick fort med Image idag. Han var crazyman och kändes dunderfin. Hoppas hästjäkeln kan hålla sig på benen. Tittade på liven. Han kör verkligen bara upp huvudet i starten. Hästjäkel. Det är ju nästan så man börjar fundera på den där gomtryckaren..
Kikade på hästens resultatlista. Den gånger han hoppat har han gått med skor. De gånger han travat han han gått utan. Det måste ju betyda nåt. Hoppas banan är fin på torsdag..

Nu ska jag gosa med bejbikatt.

XOXO, Emma.


gosh

Vaknade för en stund sen av dom där jäkla små katterna. Nu väntar jag bara på att resten också ska göra det. Fick ett härligt litet telefonsamtal klockan 05.16 imorse också. Men jag e inte bitter!

XOXO, Emma.

saturday night

Just nu ligger jag på golvet i en sacosäck (som jag hatar av hela mitt hjärta) och glor på MTV. Vi har inte MTV hemma så jag får åka till Melander och titta, haha. Nej så hemskt är det faktiskt inte. We have FF. Det betyder egentligen ingenting. Förutom att man kan ockupera vardagsrummet hela kvällen.

Idag har jag faktiskt inte varit i stallet. Jag, mamma och Totte har varit inne i stan hela dagen och julhandlat och ätit. Mycket trevligt må jag säga. Nu har jag inte så många julklappar kvar.

XOXO, Emma.

t.g.i.f

Hade tydligen nationella i engelska på morgonen men vi slutade redan vid 11 idag. Sköööönt eller vad?! Har knappt vart i skolan den här veckan, bara en hel dag och det var i tisdags. Jag jag har inte gjort en enda läxa på hela veckan. Nice.

Kom med på Gävle i ett p. 22-lopp, lopp 2 spår 2. För de som inte visste det så är 2 mitt turnummer. Ingen galopp den här gången. Då kör jag inge mer. Då har jag väl ändå bevisat hur dålig kusk jag är. Haha, nej men skämt och sido. Vi ändrar utrustning igen så hoppas vi.

Nu ska jag leka lite med dom nya kattbebisarna. Det är två svarta Gustafbebisar!!

XOXO, Emma.

saco

I'm very proud of my self. Vi tog BILEN till Älvsjömässan idag. MIN bil och JAG körde. Hallå, i stan liksom! Okej, precis utanför, men ändå. Kände mig mycket duktig.

Vi gick i alla fall på Sacomässan och tog massa broschyrer. Det sög faktiskt, typ 988 miljoner människor och det var väl egentligen ingen skola som ville berätta något, alla bara stod där. Men fick med mig en hel del bra grejer hem. Nu har jag suttit och lusläst kataloger hela kvällen och jag hittade faktiskt lite som jag är intresserad av. Typ kommunikations-, informations- och PR-stuff. Det verkar skojsigt. Dessutom var några av de distanskurser där man träffades 2 gånger i veckan. I Stockholm. Vilket betyder att jag kan jobba i stallet samtidigt.
Det känns ganska nice faktiskt.

Nåväl, nu ska jag läsa vidare.

XOXO, Emma.

shiieet

Min blogginspiration är lika med noll just nu. Igår hängde vi på etnografiska museét och kollade på en utställning om trafficing. Ganska deprimerande faktiskt. Efter drog jag till stallet och borstade mina hästar som inte var leriga (!!). På kvällskvisten drog jag och mammsen till Kista och kollade på nya delen. Hittade faktiskt lite julklappar, mest till mig själv, men ändå. Det blev lite underkläder, en t-shirt á la Michael Jackson från HM där jag nästan råkade springa över en liten Anna Book. För hon har blivit liten.

Köpte lite småskit också, massa cupcake-saker som jag måste erkänna att jag bara älskar. Visar sen.
Idag har jag bara en lektion sen ska jag på sacomässan och kolla på högskoleskit. Fast det ska bli intressant. Jag vill bli inspirerad.
Nu måste jag jobba på lite.

XOXO, Emma.

RSS 2.0