hej och hå!

Och så blev man lite frisk sådär på söndagskvällen! Helt sjukt. Har känt mig skitdålig hela dagen och varit asseg. Låg uppe och sov i huset innan vi gjord en sista insats i stallet. Men nu är jag nästan helt på topp igen. Ont i halsen har jag, men det har ingen dött av. Tror jag.

Vi körde tre stycken långsamma jobb med Bob, Bluetooth, Houston och Image. Banan blev inte så fabulous till slut, därav vågade vi inte köra så fort. Bobban känns fin och nu laddar vi inför ondag (snälla, vänd och trava!).
Lov på hög nivå. Inte mycket planerat, träna häst och hänga med Matilda är än så länge planerat. Känns mer än härligt må jag säga.

Imorgon blir det sovmorgon!


Lite nyduschad sådär.

XOXO, Emma.


en härlig lovsöndag

Sitter framför Family Guy och väntar på att Micke ska komma hem så vi kan köra fort. Han har åkt in för att hämta Cirkeln som har gått jobb på Valla. Sandra ska rida lopp idag, vi skulle ha åkt in för att kika, men vi behöver köra och jag orkar verkligen inte. Jag är sjukt, har ont i hela kroppen och det känns som om mitt huvud väger 20 kg extra..

Bobban måste i alla fall gå jobb. Jag orkar inte sätta mig på Jackpot idag. Igår kom Madde och Micke hem från Thailand. Vi fick massa fina smycken och massa andra saker. De hade köpt massviss med filmer också, som inte ens kommit ut här ännu. Så vi har något att göra under lovet :)
Mamma var här med mitt paket från Börjes för ett tag sen, ett halstäcke och ett grimskaft. Nu ska jag försöka vakna till lite.

XOXO, Emma.

tired

Igår var det lite party. Ingen orkade ta sig någonstans så det blev Jakan. Det var helt okej, skönt att komma hem i hyfsad tid. Jag var hos Melander vid 2-tiden, somnade bums och sov till halv 10. Härligt. Mindre härligt att det töar ute. Jag hatar det av hela mitt hjärta. Banan suger, hästarna får styltor och skjuter iskockor i ansiktet på en. Jag har kört två stycken idag, Bobban gick långsamt och Perfect gick fort.

När vi gick upp från stallet så regande det och nu soösnöar det. Inte så mysigt.

XOXO, Emma.


nattfunderingar som egentligen inte behövs

Jag har börjat fundera över något som jag aldrig haft. Tid. Fast det beror ju på hur man ser det. Jag har hängt i stallet sen jag var 5 år. Det är min tid. Men jag menar tid då man inte gör nåt. Inte har något att fördriva tiden med. Undra vad jag skulle göra då? Om inte hästarna hade existerat i mitt liv. Hade jag spelat tennis? Eller kanske varit grym på att sy kläder. Inte fan vet jag.

Okej. Det här kan ju tolkas på flera sätt. Bestäm själv. Men jag kan bli nästan lite irriterad på folk som har för mycket tid. Jag förstår inte hur man orkar leva så. Jag får ju abstinens om jag är sjuk en dag. Vad finns det för mening med att åka hem. Sitta framför datorn. Äta en macka. Sitta lite mer framför datorn. Kolla på en läxa. Skita i den. Äta middag. Duscha. Gå och lägga sig framför en film. Somna.

Jag förstår inte vad man har åstakommit under dag då. Som man känner sig stolt över. Jag förstår inte vad som driver en sådan människa vidare i livet. Det kommer jag heller aldrig göra. Misstolka mig rätt. Jag älskar att ligga i soffan framför en bra film och halvsova. Jag är igen toka som springer runt hela tiden. Men jag skulle inte klara av mitt liv om jag inte hade saker att se fram emot, planera och fundera över. Gudars skymning vad jag skulle fundera på onödiga saker då. Som det här inlägget t ex.

XOXO, Emma.

enkoping

Nej. Vi är fortfarande inte hemma ännu. Åker förbi gårde i Enköping nu så vi är väl hemma om 40-50 minuter med det här väglaget.. Och ja. Jag är trött. Men jag tänker inte sova, då blir jag pigg när vi kommer hem. Jag kan för den delen inte heller. Min rygg är inte van vid hästbuss-sätet, det gör ont. Härligt att vara igång med lite trav igen. Det spelar ju faktiskt ingen roll om det spösnöar eller är -10 ute. Innerst inne älskar man det ju så mycket ändå.

XOXO, Emma.


kaos!

Vi har tillbringat cirkus fem timmar på Örebro. I total snöstrom. I typ ett utestall. Vi har nog inte fryst (tack Mikaela) så här mycket på år och dar. United bara stod och skakade i boxen när vi kom fram. Nåväl. Fick ledningen, öppnade första fem på 12 på supermoddig bana, slutade 3:a i mål. Jag är glad att inte min häst behövde springa på det där underlaget om man säger så.. Jag är glada om det tar 4 timmar hem, i vanliga fall tar det 2..

Nu sitter vi i alla fall i hästbussen påväg hem. Det är total snökaos, man ser inte vägen, vindrutetorkarna fryser till is och det går mellan 40 - 50 km/h på motorvägen för att det är så mycket snö. Helt insane. Hoppas det inte kommer till våra hemtrakter. Eller jo kanske. En stund på morgonen så man har en anledning att inte åka till skolan.

Nu ska jag lyssna sönder Bulletproof lite till.

XOXO, Emma.


update from da hästbuss

Vad hände med läsarna jag en gång hade? Det är ju nästan så att man smågrinar lite grann.

Igår var vi som sagt på Valla med Glideslope. Hängde med brudarna, Kurre och pratade OS med Micke - även fast jag inte kan ett skit. Hästarna i stallet gick bra, Ragtime vann första loppet, Turning Radius var 3:a. Marcus var 2:a med Glideslope, som gick som en klocka. Ingen tendens alls till galopp. Grattis - du är officielt en travhäst! Nej, men kan kanske skulle kunna ta och lära Bob ett och annat i hagen. Anmälde till Valla igårkväll när vi kom hem och jag kom med på noll poäng. Mickas ska köra Stampan i samma lopp och Marcus Sliding. Jag hoppas bara på att Etoo Bob kan vända lite halvsnyggt från spår 2 och TRAVA hela loppet. Då blir man happyface.

Precis när syskonparet varit ute och värmt så ramlade Express Amok ihop nästan vid utfarten. Tony körde mot sjukhuset, men han hann inte så långt. När vi skulle och till L&L så låg hästen där med blod i munnen, alldeles stendöd. Det var faktiskt lite halvhemskt att se.

Nu sitter jag faktiskt i hästbussen med Mikaela, Klara, Marcus och deras morfar som kör bussen. I skåpet står United och vi är påväg till Örpen. Den här dagen har varit lite galen. Åkte till skolan halv 9 imorse, hade hål till 12 så jag jobbade en timme på webdesignen och åkte hem. Fixade vattnet. Jag och Klara åkte vidare till Bålsta, tankade, försökte få min bil att gå framåt i halkan, åkt kinalunch, stannade hos Linda och hämtade pengar till Klara och brumade hem igen. Höade, gjorde klart maten, tog in hästarna och brumade till skolan och hämtade ungarna (jag känner mig så vuxen när jag säger så).

Jag har alltså inte varit stilla en sekund idag. Men nu är det busschill en stund som gäller.




Röd = KÖÖÖÖÖR - Svart = KÖÖÖÖÖR inte lika fort.

XOXO, Emma.


bulletproof



Skolan kan ta sig. Jag ska sitta här och popa en stund till och sedan ta in hästarna. Sen blir det Vallen. Bulleeeeetprooooof!

XOXO, Emma.

horzegirlz

Var klara i stallet klockan 09.10 idag. Sjukt bra för att vara tre personer. Jag och Klara åt en makaronilunch klockan 10. Känns inte så stabilt. Jag är väl snart hungrig igen. Men då äter vi upp bullarna Mickas och Klara gjorde igår. Igen. Moouuaahha!

Igårkväll såg vi på "Allt för min syster". Typ den mest ledsna filmen jag sett på väldigt länge. Det va lite jobbig, men väldigt bra. Ikväll blir det Valla för hela slanten. Mickas och Marcus kör mot varandra. I sista loppet.

Tänkte åka till skolan lite tidigare idag och skriva ut alla mina saker. Den där enda lektionen jag har känns jävligt världelös, men jag måste ju åka dit någon gång liksom. Asskönt att vara färdiga såhär tidigt. Chill i soffan e naaajs.





C00la horzegirlz i soffan.

XOXO, Emma.


miley miley

Varje gång jag hör den här låten så vill jag bara gråta en skvätt. Wonderful.



XOXO, Emma.


jag bara undrar

Varför hatar du mig?

XOXO, Emma.


hungry

Utan körningar. Tjena! Gasade jobb med en tokig Bob och Perfect fick sig också en liten genomkörare. Bob är inte roligt pigg. Han är galet jobbigt pigg. Det är inte ens roligt. Hästen skulle verkligen behöva starta. Men idag vaccinerades alla hästarna i hela stallet och en av Jönssons står med feber. Förra veckan var det Limen. HÄRLIGT. Not. Imorgon blir det däremot ingen körning.

Jag är hungrig som en häst. Sandra och Marcus är iväg och handlar. Det låter som det ska bli lasagne, jag är sugen på makaroner med en liten gnutta smör på. Muma!

XOXO, Emma.


kicking and screaming

Alltså ursäkta mig, men mina lärare kan ju bara dra åt helvete. Några av dom i alla fall. Idag satt jag och väntade i 2 timmar för att veta att lektionen var inställd. Det skrev idioten ut på fc typ en halvtimme innan lektionen började. TACK. Kunde inte tänkt på de lite tidigare? Varför ska jag anstränga mig för att komma i tid och slösa pengar på bensin när inte lärarna gör det, som dessutom får betalt för det. Fy fan säger jag bara.

Därför strejkar jag helt imorgon och skiter i skolan. Har ändå bara en lektion. Jag har ett liv, vilket lärarna inte verkar få in i sina huvuden. Bobban skulle ha gått jobb idag, men kylan satte stopp för det. Aldrig i livet kände jag. Imorgon ska alla vaccineras. Det blir väl en hyfsat lugn dag utan körningar.



Låten är sjukligt bra i mina öron.

XOXO, Emma.

paljettgirl

Just nu sitter jag uppe i huset och väntar på att det ska bli något varmare ute. Det går inte att ta ut hästarna nu, då fryser allting. Dessutom inte så himla bra för dom att vara ute när det är såhär kallt. -25, -26 här just nu, det var upp emot -30 när jag kom. Gick knappt att andas ute när jag gick upp från stallet!

Igårkväll kom jag på att det bara är en vecka kvar till lov. Det är väl sportlov? Eller är jag helt ute och cyklar? Nåväl, jag skiter i vad lovet heter, bara man är ledig liksom. Varje gång vi är lediga nu så tänker jag att det är sista gången. Lite småhemskt faktiskt..



XOXO, Emma.

pic-day

Igår satt jag i soffan från klockan 13 till typ 23.30. Hm. Vi kollade på en bajsfilm, Drag me to hell. Den var inte läskig någonstans, bara äcklig och komisk. Alla spydde hela tiden och allting såg bara overkligt tänktigt ut.
Efter två Family Guy avsnitt somnade brudarna, inklusive jag själv. Och oj vad vi sov. I 12 timmar för att vara exakt. Härligt.

Vaknade upp och mötes av solen. Kameran åkte mer ner till stallet och jag vart lite smått galen på den eftersom objektivet inte funkar. Men bilder blev det. Nästan inga fina på Jackpot eller när Mickas red Sharpness, annars så. Bobban fick gå på bandet och de andra två fick stå idag.


Släppte Bob utan täcke i ridvolten. Bob blev en väldigt glad Bob.




Hela Stall Dagis bild bild.


Jackie.


Luffe och jag lekte i hagen. I en halvmeter snö.


Mollisen i konvalecenthagen.


En bild på Perfect som jag fortfarande inte visat för er ännu. Söt flicka.


Mickas och Sharpness på rakbanan.




Tyson.

Fler bilder finns på facebook.

Jag sopade av min bil i typ en kvart eftersom den stått i stallet sedan i onsdags.. Körde fast gjorde jag också, vägrade be om hjälp och jag klarade det själv. Galet bra. På hemvägen stannade jag vid kyrkan i byn och fotade nån bild till projektarbetet.

Nästa vecka blir det nog mycket sova i Mickas rum. Micke jobbar tis-sön och Madde ska åka med honom. Till Thailand. KUL FÖR DIG. Själva stannar vi här i snöstromen.. Nej, men jag ska i alla fall skjutsa Mickas och Matte till skolan, lite onödigt att sova hemma. Då blir det åka till stallet, hämta dom, åka tillbaks till Bro, åka till stallet igen och sedan till min skola och sen.. Ja, ni fattar grejen. Väldigt mycket slöseri med tid och bensin.

XOXO, Emma.


typiskt mig alltså

Jag var bara tvungen att visa det här för jag har det så in åt helevete bra.







XOXO, Emma.


varför bor jag i det här landet

Idag gick vi upp vid halv 8 och tog ut hästarna. Klockan 10 var vi färdiga i stallet och åkte ut med första turen. Jag red Jackpot runt Önsta och galopperade i snön på rakbanan. Gud vad han älskar det! Hästen skulle behöva bo på Nordpolen eller nåt, snön gör honom faktiskt mycket lugnare när det tar emot lite.


Jacke-Packe.


Andra körde vi 3-årsmärrarna. Perfect har gått med en framsko två gånger och varit lite smått lysande. Idag var en av dom två gångerna. Visst galopperar hon när det går fort, men hon höll ändå samma tempo som Nasse. Jag körde tom ikapp henne. Bara för att vi pratade om att hon skulle betäckas när vi selade på så sprang hon som en toka. Kanske förstår dom vad vi säger trots allt.

Vi fixade allting tidigt idag eftersom det ska bli så dåligt väder. Jag masserade Bob ett bra tag när Perfect stod på torkning. Praktikanten var här idag med. På en lördag. Sista dagen dock. Nu har vi precis ätit lunch och jag håller på att somna i soffan. Sitter framför liven på tv:n. Lördagen kan inte bli mycket bättre.

XOXO, Emma.

welcome to the land with only shit

Idag när vi kom ner till stallet, som var typ insnöat, hämtade jag min iPod och stängde in mig i min lite smått fantastiska musikvärld. Jag slapp alltså praktikanten en liten stund. I alla fall hans något (läs:JÄVLIGT) irriterande röst. Därtemot stod han och glodde på mig när jag gjorde höpåsarna, men det fick jag liksom leva med.

Körde en dum Bob som gjorde liten som han ville. Drog med mig i andra heatet och jag hatade honom för en liten stund. Stallidiot.se. Han behöver verkligen ett lopp nu, annars hoppar han ur skinnet. Jacke fick gå på bandet.
Nu sitter jag uppe i huset med en cider och väntar på käk. Det ska bli snöstrom så jag stannar här hela helgen. Vädret kommer dessutom tillbaks på tisdag eller onsdag. Hallelujah.

XOXO, Emma.

åt helvete med skiten

Kan alla bara sluta se på os, prata om os, tänka på os, lukta på os eller vad fan man nu gör. JAG KLARAR INTE MER NU!

XOXO, Emma.


update from the stable

Igår hände det mycket. Satt ner i en kvart, och de tog mina knän lite härlig stryk av. Fixade stallet på nolltid. Lotta körde en heldag och kollade igenom lite hästar. På morgonen var Ahlblom på besök med Primavara och Johanna med sitt varmblod. Roligt att träffa henne igen faktiskt :)

Bobban kollades igenom lite lätt, kändes dunderfin. Jag körde Jackpot på morgonen. Körde. Fort. Det är typ helt galet bra. Jag har inte kört honom på säkert ett år, och så selade jag på, åkte ner till Vallen och körde rakor. Fy faan va grym jag är alltså! Jag ger aldrig upp.

Grejade och fixade hela dagen och klockan 16 var det dags att åka in till Valla med Image. Det blev väl egentligen helt fel, loppet var jättekonstigt och hästen blev alldeles för pigg i dödens. Så kan det gå ibland. Vi åkte hem nästan på dirren efter loppet och med en McD-middag på det så somnade jag och Mickas som stockar.

Var hemma från plugget idag med. Fixade stallet, både halmade och spånade upp alla boxar. Madde var på Mälarkliniken med Molle som såg mycket bättre ut och får nu stå i konvalecenthagen. Gissa om det var en glad kille som skuttade ut? Körde på lite med Perfect idag, galopperade typ i 2.10-fart.. Emma fick ta fram sina gamla ponnykunskaper och köra häst på riktigt!

Det blev inge Örebro idag heller.. Inte med de ovädret som ska komma. Tänker inte riskera mitt liv för sista loppet med fem lax i förstapris. Jag red långsamt på honom istället, gick kanon.

XOXO, Emma.


pic



Den här bilden bara skriker längtan. En längtan som jag kommer få leva med tills jag åker tillbaka. Eller flyttar dit för alltid. Den är faktiskt ganska fin tycker jag. Kanske kan passa in till mitt projektarbete?



Jag hatar när jag känner efter. Varför är jag så idiotiskt dum mot mig själv för. Fast jag är i och för sig helt grym på att skjuta undan jobbiga tankar. Så galet bra att jag skulle vinna SM i Tankeskjutning om det fanns. Jag vet inte om det är positivt eller negativt. Förmodligen det sistnämnda, och en dag kommer allting hinna ifatt mig. Let's hope for the best. Att den dagen liksom inte hinner komma.

XOXO, Emma.


funderingar

Igårkväll satt jag uppe hur länge som helst och läste mina gamla inlägg på travnet. Är det något i mitt liv som jag skapat och verkligen är stolt över, så är det bloggen på travnet. Det kan ju låta lite konstigt, men jag kan sitta och skratta åt mina egna inlägg. Jag saknar att fundera över vad man ska skriva, försöka vara lite klyftig och rolig. På den här bloggen blir det ju som det blir liksom.

När jag duschade så funderade jag på en sak. Jag är ju egentligen dum i huvudet. Det här tjatet med att jobba med hästar på heltid. Jag gör det ju hela dagarna nu och älskar det! Men jag är rädd att inte hitta ett ställe som jag trivs så bra på. För jag vet att jag inte kommer hitta de. Ålsta är min hobby, mitt andra hem. Mitt liv. Inte mitt jobb. Hm.. Alla frågar hela tiden vad man ska göra efter gymnasiet. Och jag vet fortfarande inte.


Mitt andra hem.

XOXO, Emma.


fettis

Åkte till skolan en timme tidigare för att jobba. Jag har fortfarande inte börjat. Men det gör inget. Fixade stallet imorse hyfsat snabbt. Jag, Madde och en praktikantsnubbe (som är lite pain in the ass) åt kina. Madde skulle hämta Marcus i Enköping så jag fick skjutsa snubben till stallet. Det är som att prata med en kille på fem år fast han fyller 15 snart. Herregud. Jag orkar inte. Men jobbar gör han i alla fall.

Jag har glömt min mobil hemma idag och jag känner mig nästan handikappad. Slutar jag tidigare idag brummar jag till stallet och rider Jackpot. Annars åker jag hem. Det vankas snöstorm på torsdag och Micke är inte hemma. Får väl se om jag ens kommer fram till Örpen, och om jag nu gör det, vill jag köra då?

Idag är det fettisdagen. Den tar vi på allvar!

XOXO, Emma.


they are my life

Fy fan va jobbigt det var att gå upp imorse. Låg säkert och drog mig i 40 minuter, men när klockan var kvart i 8 drog jag mig upp. Hej och hå träningsvärk! Har knappt kunnat röra mig på hela dagen. Ändå älskar man det ju lite, känner sig lite duktig sådär.

Vi fixade stallet, städade iordning över allt. Riktigt snyggt blev det! Det blev en kinalunch idag innan jag åkte till plugget. Jobbade som en toka på multimedian och nu har jag bara en sida kvar att göra. Mycket bra då vi har en lektion kvar till redovisning. Jag satt kvar en bra stund efter lektionen hade slutat. Ändå orkade jag inte vänta på svenskalektionen så jag och Mattis drog bah. Jag skjutsade hem henne och åkte till stallet.

Selade på Bobby och körde ett jobb med honom. 40-36 blev det. Kanske var han inte så spänstig som han brukar vara, men han blir ursäktat med all snö på banan och det kändes som om han inte riktigt fick fäste. Jag masserade Jackpot och lasrade sedan Bob. Tipp Topp liksom.


Bobban igår.


Jacke och Houston, also known as Stall Dagis.

XOXO, Emma.


sunday

Idag fick vi en sådan där riktig sovmorgon till halv 11. Det var länge sen! Riktigt skönt. Var nere i stallet halv 12, fixade och började med Jackpot. Red till gumman med nya bettet. Kan inte säga att det var bättre, men jag vill för det kosta nästan 400 spänn. Red sedan sex raker på rakbanan som är full med snö. Mysigt värre! Synd att ingen fotade. Han är så där härligt lugn för dagen, även om han var lite jobbig. Men det får man liksom ta med honom.

Efter de drog jag på montésadeln på Bob och red lite långsamt, han ska gå fort imorgon. Det kan ju bli att jag får skita i svenska imorgon, men vi får se. Bob var i alla fall sådär galet fin så att jag inte orkade hålla honom. Mina ben dog lite efter gårdagen också, så det blev mycket skritt. Haha!

Hann med en liten tur på Perfect också innan vi bokstavligen kutade upp till huset, duschade och åkte till Kista. Hann kasta i oss lite mat, köpa godis och sätta oss på bion. Jag, Klara och Mickas såg The Valentines Day. Jag såg den mest för alla bra skådisar. Den var väl. Okej. Lite klyschig, men vem hade inte väntat sig de? Det var INTE en bra idé att gå på en sådan film på alla hjärtans dag. Alla som cutiesar (NOT) som satt och hånglade, alla verkade liksom vara två och två. Go to hell.

Nu är vi i alla fall hemma. Beger mig inte hemåt idag, orkar inte sätta mig i den där kalla bilen. Jag har svinont i sidan, som om att jag har håll hela tiden. Är det likadant imorgon kanske man ska börja fundera på sjukan så att det inte är något med njurarna eller gallan...

XOXO, Emma.

you sure enough worth dying for

Sitter hos Melander. Kollar fortfarande på FG. Så jävla bra. Nu börjar jag bli väldigt trött.

Jag saknar dig och det vi hade. Varenda jävla dag. Det här är inte lätt. Men vad ska jag göra liksom. Jag kastar in en bra låt istället. Kanske kan den ge någon form av hopp.



XOXO, Emma.

frence girl

Red Bob idag med mina franska tyglar. Och sadeln. Så jävla grymt. Vilket grepp man fick! Galet bra ju. Nu är jag supertaggad. Imorgon blir det en ny tur. Innan de körde jag Perfect med Klara och Nasse. Det var väl det som hände idag. Masserade Perfect på eftermiddag, stenhård i typ varenda muskel.

När vi kom upp till huset åkte jag, Mikaela och Klara till Mediamarkt i Barkaby och skulle köpa Family Guy. Jag hittade en box med alla säsonger förutom åttan. Hahah, vi sitter och kollar på det nu. Sjuk humor. Som jag bara älskar.

XOXO, Emma.

du jäklar

Nu jävlar ska jag ta tag i mitt montéliv. Det som jag älskar så mycket. Det som jag gav upp lite grann. Nu blir det ändring för jag är superduper taggad!


En gång i tiden var man lite smått grym.

XOXO, Emma.

du gör mig så lycklig

Skolan sög pretty mutch idag. Eller jag och lilla Nettan var galet duktiga på grafen och på håltimmen. Lite på hålisen i alla fall. Satt där i typ två timmar för få mina betyg som jag redan fått en gång. Cp-lärare, hatar henne ibland.

Brumade i alla fall stallet, gjorde maten, fixade Image ben och red Jacke. De andra drog till Eskils med Gliden, jag red Jackpot med Tilda. Bakom henne. Hela tiden. Och han gick hur jävla fint som helst. Jag är så stolt över honom. Man blir så glad av minsta lilla framgång med honom.

Jag skyndade mig att fixa honom efter, åkte till Willys och hämtade mamma. Vi åkte vidare till Hööks eftersom mina vinterskor är sönder. Hittade ett par asbra, ett par fleecelindor för 100 spänn och ett nytt bett till Jackpot, av gummi och med en kedja under hakan. Kanske tycker han om det. Kanske inte.
Hittade en mjukisbulle och dammsugare, haha, assöta.

När jag släppte av mamma vid bilen så gick jag in och köpte chips. Nu glor jag på Walk the Line och fortsätta med det.

XOXO, Emma.

me and mr.bob



Spår två på tjugo. Känns jäkligt bra faktiskt. Inga galopper nu! Sista loppet känns mindre bra. Men vad gör man inte liksom. Det här var väl det sämsta loppet jag anmälde till, men det blev nog det bästa. Inget stjärnlopp precis. Snälla hästjäkel, SPRING!

XOXO, Emma.

beautiful bob

Anmälde till lite lopp såhär på torsdagskvällen. Tyckte Bob behövde det. Jag med. Med tanke på fin han kändes idag så blir det inga problems. Fyra lopp blev det. Eller tre på Örpen och de andra jag hitta var det anmälningar till på måndag så jag väntar och ser om jag kommer med här först - vilket jag säkert inte gör eftersom har har noll poäng. Men försöka måste vi ju!


Beautiful. Han borde heta Beautiful Bob. Grymt.

XOXO, Emma.

go go go



KÖR SOM EN TOKA!

XOXO, Emma.

lilla lostis



Japp. Nu ger jag bort henne. Jag känner att måste. Hur hemskt det än är att erkänna det för sig själv, så vill jag ge bort henne. Hon står ju bara där uppe och gör ingenting. Först skulle jag ju betäcka. Men det fölet kommer inte förens om över ett år, och så ska den köras in och hej å hå. Vem vet vad jag gör om ett år?
Sen så finns det en väldigt stor anledning till att jag ger bort henne. Jackpot. Älskade Jackpot. Jag får behålla honom. Jag har inte ens vågat skriva om det eftersom jag knappt trott på det själv. Han betyder så himla mycket för mig, mer än vad någon annan någonsin kommer göra. Han ger mig så mycket mer än vad Lostingen gör. Tyvärr.

Grejen är att jag inte är så ledsen över henne. Jag tycker det är så synd att hon bara ska stå där uppe och äta hela dagarna. Då kan hon göra någon lycklig med ett föl eller en tur i skogen. Hon är värd att leva. Som den lilla har kämpat, genom helt livet. Bruttan. Så om någon är intresserad - hör av er!

Ni fick in de där jag sa va? Jag får behålla honom.

XOXO, Emma.

galen brud!

Idag har jag jobbat som en galen toka! Hade webdeisgn halv 9 imorse som jag kämpade på med. På min långa håltimme så jobbade jag på med multimedian. Första uppgiften i de ämnet som jag tycker är hyfsat kul och fattar någonting av. Det går framåt! Efter lunch var det graf c och där han jag göra klart alla skyltar till mitt badhus, så nu är det bara två grejer kvar och det hinner jag med nästa vecka.

Jag drog till stallet vid halv 2 och körde några lugna intevaller med Bob på Vallen, kändes kanon! Tog in hästarna som var kvar efter de och selade på Perfect. Hon var faktiskt ganska duktig idag, höll ett hyfsat tempo utan att jag behövde banka allt för mycket på henne.
Fixade solstrålarna innan jag åkte hem. Nu sitter jag här, mätt och belåten, och ska försöka börja med arbetsmiljöuppgiften - designa ett kontor. Kul. Not.

Det är så underbart fantastiskt. Jag är så lycklig att jag bara vill berätta det för hela världen. Det är du som ger mig energin att orka. Jag behövde inte förlora dig.


Brudar som precis gått på planet till Usa.

XOXO, Emma.

i'm happy there. i really am.

Lyssnar på Fireflies (som nån jävel i Sverige har förstört, man kommer hem, sätter sig i bilen, drar på NRJ, och så är det nån jävla cp-verison som förstör den här vackra låten!) och tänker tillbaks till Usa. Vill bara tillbaka till det där underbara vackra som jag älskar. Jag saknar att gå in i en affär och prata skit med en främling. Jag saknar att vakna upp, dra på sig ett par shorts och gå ut i värmen. Jag saknar att hålla hissen till någon. Jag saknar att sticka ut huvudet genom rutan och känna vinden i håret.

Ja. Ni förstår väl dealen här va. Jag saknar allt. Varenda lilla detalj som gör det där landet så fantastiskt. Jag skulle vilja berätta för hela världen vad jag kände, såg, luktade och upplevde. Men det går inte. Jag vill att alla ska se det jag har sätt. För det är underbart.


Matte chillar på golvet på Hilton bah. Och vilket lyckligt gäng.


I gången till Universal. We look kind of beautiful.


Det absolut bästa med hela resan: när man kommer fram, sätter sig i
bilen, drar ner rutan och känner den varma luften.


Chillar i sängen på Hilton sista natten.


XOXO, Emma.


klara 15 barre bah

Livet rullar på som vanligt nu när man är tillbaks tills verkligheten igår. Kvällen spenderades hos Klara och det var ju mer än trevligt! Mycket skratt blev det och det hade visst gått vilt till när jag åkt hem.. Haha, det finns ju en del bildbevis på facebook.


KG öppnar en av mina presenter. GRYMT papper btw.

Idag fick jag en liten härlig sovmorgon sådär mitt i veckan till halv 9. Åkte till stallet, släppte ut djuren och fixade klart stallet. Bobban fick promenera på bandet en timme på morgonen också. Vi gick upp, åt lunch, och så halvslumrade jag i sovan en halvtimme innan jag åkte till skolan för den enda lektionen jag har på onsdagar. Jag var väl där i max 30 minuter och hämtade papper. Jag har redan jobbat ifatt det som jag missade när jag var borta.

Brumade tillbaks till stallet, tog in hästarna som var kvar ute och sadlade på Jacke. Herregud va lugn och fin han var. Visst, han har inte blivit riden eller kör på väldigt länge, men ändå. Galopperade i den höga snön på slingan och rakbanan. Fina killen. När allt var klart i stallet blev vi väldigt sugna på kinamat, så jag, Mickas och Klara åkte till Bålsta. Ni som inte känner mig sådär riktigt bra måste tro att vi har nåt fel som äter kina hela tiden, och det kan jag säga att vi har. När jag släppt av KG och åkt hem med Mikaela så begav jag mig hemåt. Nu har jag gjort en läxa till arbetsmiljön och känner mer än stolt med dagen.

XOXO, Emma.

at mattes

Sitter på Mattes data och väntar på att vi ska åka till Klara som fyller år idag. Grattis, nu bestämmer du själv över byxorna! Var som sagt ledig idag. På morgonen fixade vi klart allting i stallet innan jag och Madde åkte till kina och åt lunch. Stannade i centrum på vägen hem och köpte födelsedagspresenter.
När vi kom tillbaks vid 13-tiden så selade jag på Bob och körde honom på vallen. Stall Hispig var hyfsat lugn och det gick fint. Ingen kille man bara rider ut i skogen ensam på, han tvärvänder för minst grej och blir så laddad. Men det här gick ju fint. Efter de så tog vi in alla hästar och så åkte jag ut med Perfect på banan - som inte var jätterolig att köra på med alla snö. Det finns bara ett spår där alla har kört. Men det gick fint. Lika lat som vanligt.
Nu försöker jag bara hålla mig vaken, för jag är galet trött.
XOXO, Emma.

åt helvete

Jag är så sugen på att jobba i stall och rida lopp så att jag håller på att avlider. Abstinens. Och så imorgon så vill jag springa runt på stallbacken och intervjua kuskar och tränare. Och i övermogron vill jag något helt annat. Ni märker att jag börjar få riktig ångest va? Jag vill bara ställa mig rakt upp och ner och skrika rätt ut. Mitt liv kan fara åt helvete, för jag vet inte vad jag ska göra med det.



XOXO, Emma.


mitt usa-pop










crazy horse

Idag kom jag till plugget och fick höra att vi är lediga imorgon. Hejsan vad glad man blev! Jag och Madde är dessutom ensamma i stallet imorgon, då kan vi ta det lugnt. Åt en härlig kinalunch innan skolan också. Hade nästan glömt bort hur gott det var! Vi åt thaimat i Orlando, smakade skit.

Efter skolan så selade jag på Bobby och körde honom. Banan är täckt med snö, men det stoppade inte Stall Bulldozer. Herregud vad han låg på! Hästen som aldrig varit pigg i långsamkörning nån gång höll plötsligt på att kväva sig. Haha, gick med huvudet nere i marken och på rakerna så drog han bara. Självklart hade han slagit sig på vänster bakkota och det gjorde ju sååå ont så han knappt kunde gå. Knäppkänga. Imorgon drar vi på ett par gamascher. Fixade mina andra två innan jag brumade hem.

XOXO, Emma.

amerika i bilder























Mer finns på fb.

XOXO, Emma.

what to do

Jag är så arg på mig själv. Jag vill göra så mycket så att det bara snurrar i huvudet. Då gör jag ingenting istället. Önskar jag hade en enda passion i mitt liv som jag kunde satsa fullt ut på. Tyvärr, eller hur jag nu ska uttrycka det, så har jag två passioner. Hur ska man kunna veta vad man ska göra med sitt liv?

XOXO, Emma.

hej palmen

Efter så lång tid så har jag äntligen kommit på det. Alldeles själv. Duktig idiot. Typ. Det var jag som förstörde allting. Jag som betede mig som ett psykfall. Ändå stod du ut med mig så himla länge. Beundrandsvärt. Jag skulle så hemskt gärna vilja be om ursäkt. Jag mådde liksom inge bra och jag lät mina känslor väla ut hejvilt. Men vem lyssnar liksom. Inte du i alla fall. Inte på nåt. Inte på nåt som kommer från min mun i alla fall. I mina drömmar är allting så underbart. I verkligheten är det precis tvärt om.



XOXO, Emma.

j och jag

Jag gick och la mig runt 22.30 igår, gick upp 07.20 och jag har inte ens känt mig trött ännu! Galet bra ju. Vid 08  var jag i stallet och tog ut alla hästarna. Vi fixade klart stallet hyfsat snabbt och sen körde jag Perfect. Bruden har inte gått upp i vikt någonting när jag har varit borta, så hon borde inte ha tappat så mycket. Visst, hon är Sveriges lataste häst och blir trött efter 10 varv på banan, men det går framåt i alla fall.

Efter de hade jag tänkt köra Bob men han hade ryckt av sig en sko och alla skulle till Vallen, så det fick va. Jag frisserade Jackpot och sadlade på honom i stället när alla hade åkt. Jag skrittade med honom bakom Ling i typ 40 cm hög, orörd snö. Han älskade det verkligen. Jag med. Ville aldrig att ridturen skulle ta slut, men någon gång var jag ju tvungen att gå hem. Underbara älskade.



Medans jag fixade iordning honom och Perfect så fick Bob gå på bandet. Alla tre blev frisserade innan jag åkte till Bålsta och handlade till Klara som fyller år på tisdag. Jag ska dit och äta tacos. När jag kom hem idag så gick jag och mamma ut på isen och fotade lite till mitt projektarbete. Ångest tretusen på de. Ångest på allt skolarbete just nu. Gjorde inte ett kiss på semestern, men jag antar att jag inte missat något.

XOXO, Emma.

home again

Jahapp. Nu var man hemma. På riktigt. Klockan 08.00 amerikansk tid började våran resa mot Sverige från hotellet. Resan till New York gick som sagt bra men hem ville man ju inte..
Nästa plan var on time och dom där cirka åtta timmarna hem till hemlandet gick ju hyfsat bra, även fast jag inte kunde somna. 40 minuter lyckades jag med, och dom två sista timmarna var riktigt dryga. Jag ville så gärna sova, men jag kunde verkligen inte. Knäna sa emot alldeles för mycket.

Vid 07.30-tiden landade vi och mötes av snö, snö och snö. Det tog hundra år att få väskorna innan jag äntligen fick sätta mig i bilen. Vi åkte hem, jag gav mamma och Totte sina saker och slumrade sen i soffan en timme. Vid 12 åkte jag till stallet. Det kändes som om jag var ute och körde på fyllan för att jag var så jäkla trött. Men det var nog bra att åka dit en stund, för piggare blev jag. Tog in hästarna och fixade mina tre solstrålar innan jag åkte hem. Nu har jag sovit två timmar till i soffan och försöker hålla mig vaken med travet. Ganska duktig är jag ju i alla fall!

Nu blir det lite middag på det är så somnar jag nog mer än gott sen. Imorgon är det full fart igen, Image startar på Valla och jag vill hinna gasa lite först.

XOXO, Emma.

underhållning på hög nivå









Efter 4 timmar på en flygplats så kan man inte roa sig på så många sätt. Jag har typ. Många bilder till. Men det är så segt att ladda upp dom. Föresten så är dom nog inte så intressanta för övriga världen. Nu ska vi snart åka hem.

XOXO, Emma.


toan

Jag vet inte vad ni vill höra. Men det skiter jag i. Sitter på flygplatsen i New York och äter McD. Och jag vill inget annat än att stanna kvar. När vi stod i gången mellan planet och flygplatsen i Miami så försökte jag verkligen ta vara på den sista varma luften. Här var de då inte varmt när vi gick av, någon grad kanske.

Men ändå känns det lite skönt att åka hem. Bobby. Jackpot. Gustaf. Mamma. Evelina. Matilda. Makaroner. Min säng. Stallkläder. Bilen. Piffan. Toan. Och då menar jag inte min toa, utan katten Toan. Over and out.

XOXO, Emma.


snart e jag hemma. sorry.

Idag hade vi en slappdag och låg vid poolen i Ft Lauderdale. Solen försvann dock efter nån timme så vi drog till Pompano för att hämta Mickas och Mattias nya hjälmar. Det var tyvärr stängt, så vi fortsatte färden ner mot Miami. Resan som vanligtvis tar 40 minuter tog typ två timmar eller nåt. Det kändes som de i alla fall. Galen traffik plus att vi inte hittade till hotellet. Men till slut så!

Nu sitter jag här på Hilton efter buffe. Riktigt fint hotell! Tittar man ut i fönstret mot höger så har ser man hela flygplatsen och tittar man åt vänster så är det en kanal som går bredvid med massa höghus. Vackert vackert.
Imorgon ska vi åka hem. Det är lite pain in the ass, men samtidigt så vill jag inget annat än hem. My heart is tearin apart! Kidding.

XOXO, Emma.

sämst

Funderade över min minst sagt mycket dåliga statistik idag. Jag har bortförklaringar till nästan varenda galopp, men vad hjälper de? Ingenting. Om jag vore en tränare skulle inte jag kollat in min statistik och tänkt: åh, henne ger vi en 15:de chans! Det känns. Inge bra. Let's hope that Etoo Bob kan skärpa till sig så man kan få nåt för mödan i alla fall.

Jag har ju lovat mig själv en sak och det tänker jag hålla.

XOXO, Emma.


fuck it

Håller på att packa tills imorgon och det ser inte ljust ut. Förut fick man ha två stycken 30 kilosväskor. Nu är det någon ny, äcklig regel som säger att man får ha EN 24 KILOSVÄSKA och betala 350 SPÄNN om man vill ha en till. Åt helvete med miljön, jag vill ha med mig mina saker hem :(

XOXO, Emma.

solningsdag

Idag är det en riktigt relaxdag, har legat nere vid poolen sen halv 11 imorse och nu har jag precis duschat. Imorgonkväll åker vi ner till Miami och spenderar natten där så att vi har nära till flygplatsen när vi ska åka hem. Jag vill verkligen inte. But a man's gotta do what a man's gotta do. You know.

Ändå känns det rätt sköt att åka hem. Jag får snart abstinens, måste ut och köra! Idag vid poolen kom jag på att jag har ett karriärsval att göra. Och det gäller ganska snart.



Utan dig är jag ingen alls. Hur ska jag klara det?

XOXO, Emma.

love it or hate it

Okej. Nu ska inte jag sitta här och låtsas att jag bara ääälskar Amerika och hatar Sverige. För så är det ju faktiskt inte, även om jag gillar allting här något mer. Jag saknar väldigt många grejer. Riktigt god, hemlagad mat, har levt på kyckling sen vi landade här (det blir billig resa hem eftersom jag kommer kunna flyga själv). Jag saknar min egna familj, mina underbara vänner och mina andra vänner - hästarna.

Det är sådana där saker som man inte klarar sig utan efter ett tag, och nu börjar jag känna att jag vill hem och träffa alla. Eller nej, jag vill inte alls hem, inte någonstans! Alla kan komma hit till mig istället. Tror inte att de flesta skulle banga på en 25:a med lite sol på de just nu.

Nu börjar det bli boring här. Jag vaknade för en timme sen, Mickas och Klara ligger fortfarande och sover. Hm.

XOXO, Emma. 


dreams are coming true?

I natt drömde jag en dröm som jag skulle vilja leva ut. But that's never gonna happen.

XOXO, Emma.

miles to go

Igår när vi var på Epcot så hittade jag Miley Cyrus självbiografi och jag köpte den direkt. Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte varför, men i alla fall. Idag när vi åkte ner så började jag läsa den. Och jag kunde inte sluta. Så säger många om böcker, men jag är helt seriös. Det är egentligen galet att skriva en självbiografi när man är 15 år gammal, eller hon började då i alla fall.

Men jag har läst mååånga böcker och det här är bland det vackraste jag läst. Jag skulle också vara så smart som hon är. Hennes tankar och resonemang är helt galet fantastiska. Och hon är grymt stark som person. Varenda ord i den här boken spelar så stor roll och ger så mycket inspiration.

Jag vill också skriva en bok om mig själv. Det ska jag göra innan jag dör. Det har jag alltid velat, och nu blev jag plötsligt väldigt sugen på att göra det med en gång. Kan hon kan jag. Hennes liv har i och för sig varit väldigt mer spännande än mitt, men det har hänt en hel del saker i mitt liv också. Sånt som jag skulle vilja skriva av mig en gång för alla. Fy i helvete va grymt att skriva en bok. Det gör inget om ingen gillar den. Bara den blir publicerad så att jag kan stå där och hålla i den.

När jag började fundera på det här i bilen, om att skriva en bok, så kunde jag inte låta bli att börja fundera på min framtid. Det finns så mycket man kan göra, och nu när skolan tar slut så vill man liksom göra allting på en gång. En sak jag har kommit fram till är att jag ska åka hit och jobba. Med vad vet jag inte. Vad som helst. Hästar vore ju grymt. Jag vill också stänga in mig i ett rum i tre månader och skriva en bok. Det skulle vara hur coolt som helst att från börjar till slut skriva en alldeles egen bok.

I Miles to Go står det såhär..:
The dreams that you hold for your future are what you dream about at night. They're always at the back of your mind. They're what your heart desires. They keep you going. Accept reality and have a backup plan, but always follow your dreams no matter what.

..och:
Even the hard times are part of your life story. If you acknowledge them and move past them, they eventually add up to the experience that makes you wise.

Typ det vackraste och mest inspirerande jag någonsin läst ur en bok. Från en tjej som är yngre än mig. Inte så mycket yngre, men ändå. Jag tror inte jag behöver skriva mer nu än att jag älskar den här boken.

XOXO, Emma.


telefon



Den här låten går här hela tiden. Och jag gillar den. Beyonce förstör den faktiskt lite, men det gör inget för hon är ju sooooo cute. Ni känner väl ironin?

XOXO, Emma.

the paljettgirl

Resan ner hot gick utmärkt. När vi kom fram drog vi bara upp grejerna på rummet och åkte till Gallerian som ligger någon minut bort. Hittade en oversize t-shirt med paljetter på och en grym jacka med paljetter. Paljettjejen heter jag numera.

Vi stannade på Fort Lauderdales bästa resturang, enligt mig, och åt. Blev en sallad med grillad kyckling och bakpotatis. Hej och hå vad nyttiga vi blev! Den nyttiga paljettjejen. När vi kom hem för en stund sen höll jag på att kissa på mig, går in på toan och på dörrkarmen sitter det en liten jävla ödla. Jag skriker som bara tjejer kan göra och Madde fick komma in och ta bort den, haha!

Det är helt galet här ute i vattnet också föresten! När vi kom hit så såg vi på nyheterna att hajarna var bara 20 meter från strandkanten. Det är parningssäsong och hajarna tycker tydligen att det är cosy längre in vid kanten eller nåt. En helikpoter filmade, det var fler a hundra hajar!! Till våran stora förskräckelse så var det bara några mil från där vi bor.

Inget mer med det, vi gick in i Maddes och deras rum för att vi skulle åka. Då hade Mattias sätt två hajar i vattnet precis utanför vårt fönster! Alla stod och väntade på att få se dom igen, och när Madde gick in på toan så såg man en ryggfena. Galet läskigt! Tv-team och allting var här och filmade. Några idioter var ute och surfade också. Undrar om jag vågar bada någe mer denna resa..

XOXO, Emma.

back to ft lauderdale

Nu har jga packat mina saker och glot på CSI Miami. Idag ska vi åka ner till Fort Lauderdale igen och vi bor på samma hotell som sist, Bahia Mar. Jag fick, förvånande nog, plats med alla mina saker i en väska + handbagage förutom nessesären. Men min väska väger nog alldeles för mycket så det blir väl att packa om innan vi åker hem.

Det är svinkallt här idag med, därför åker vi ner igen. Det skulle i och för sig regna i Ft. Lauderdale, men där är det i alla fall minst 25 grader varmt. Vi ska dessutom hinna med Sawgrass Mills en sista gång. Men nu håller jag på att hungra ihjäl. Chips!

XOXO, Emma.


update from the u.s

Gud va härligt det är att ha semester från datorn! Men nu fick jag nästan lite dåligt samvete. I fredags var vi på Universal hela dagen och åkte massa grejer. Jag vågade inte ge mig på Hulken iår heller, men Mumien åkte jag och det är jag nästan lite stolt över. Grymt rolig! De höll på att bygga en ny ride, Harry Potter. Hela jävla skolan hade dom byggt upp! Galet stort. Då menar jag GALET. Fast den skulle inte öppna förens i april.

Igår var vi på Magic Kingdom, den Disneyparken med slottet. Nu när man har vart där två gånger innan så var det väl inte så jättespännande plus att det började regna på eftermiddagen, men Disney är alltid Disney. För dom som inte har varit här så går det helt enkelt inte att beskriva hur otroligt stort och verklighetstroget allting är. Det måste helt enkelt upplevas.

Idag har vi varit på Epcot, en annan Disneyvärld. SVINKALLT. För oss som blivit vana med 25 och uppåt så är 10-12 grader inte så mysigt. Vi bor precis vid ett mall och idag på eftermiddagen så var det tredje och sista gången jag gick där. Tredje gången gillt. Och jag har handlat något varje gång. Idag blev det ett par Converse som cupcakes på. I storlek 21 så de är lite för små för mig, haha. Men dom ska pryda min byrå tillsammans med de 20 lip balms jag köpt. Galet bra. Galet cute. Det är hemskt när man är här för man börjar tänka på engelska.

Nu ska jag äta take a way från thai. Mums!

XOXO, Emma.

RSS 2.0